U saradnji sa Nocturnema magazinom pokrenuta je pod etiketa NOCTURNE MEDIA koja će biti čvrst oslonac svim bendovima koji svoju muziku žele da distribuiraju digitalno. U pitanju je distribucija muzike putem sajtova kao što su Deezer, iTunes, Spotify, Amazon i slični i naravno da ćemo svakom bendu koji to želi ustupiti i promociju putem besplatnog preuzimanja albuma preko sajta Nocturne magazina.

nocturnemedia1

Nocturne u ovu priču ulazi zajedno sa Lampshade media sa kojima ima partnerski odnos.

“Kao svedoci sve veće konzumacije muzike online putem rešili smo da povučemo potez koji će u velikoj meri promeniti stvari na našoj sceni. Veoma nam je bitno da pratimo korak sa vremenom. Mislim da smo za nešto više od dve godine koliko ne radimo štampu i koliko smo fokusirani na naš portal napravili značajan pomak. Put od malog metal fanzina do jednog od vodećih muzičkih portala u zemlji nije bio lak, ali isto tako, kada volite ono što radite ništa vam ne predstavlja problem. Pokretanje digitalne izdavačke delatnosti je korak koji je u potpunosti prirodan. Nama su poverenje za besplatan download do sada dali bendovi kao što su Goblini, Mortal Kombat, Tea Break i mnogi drugi i za dve godine objavili smo čak 75 izdanja. Takođe, istakao bih da mi je zadovoljstvo što ćemo u ovu priču ući u partnerstvu sa Lampshade media koji su u vrlo kratkom vremenskom periodu napravili pravu revoluciju u digitalnom izdavaštvu. Uz njih, Nocturne media će siguran sam predstavljati okosnicu izdavaštva gitarskog zvuka u narednom periodu.” istakao je Marko Ristić, glavni i odgovorni urednik Nocturnemagazina.

Nikola Jovanović ispred Lampshade media je takođe prokomentarisao ovo partnerstvo: “Veoma smo ponosni na saradnju sa Nocturne magazinom i činjenicom da zajedno pravimo ogromne i revulucionarne promene na domaćoj muzičkoj sceni. Posebno zadovoljstvo je što to činimo sa ljudima koji vole muziku i čiji su rad i trud doveli do toga da postanu najznačajniji muzički magazin u zemlji i jedan od najbitnijih u regionu. Digitalno izdavaštvo više nije budućnost već je naša sadašnjost i realnost. A nije samo u pitanju izdavaštvo. Danas postavljamo standarde, pomažemo bendovima u vođenju karijere, zaštiti svog rada, brigu o njihovom katalogu i izdanjima, i vraćamo im nadu da je od muzike moguće živeti i dajemo im razlog da nastave da se bave muzikom. Od ovog trenutka više ništa neće biti isto.”

https://www.facebook.com/pages/Nocturne-media/1536727196543911?fref=ts

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial